Hard og enkel hjemmetrening

  • 30.05.2016 - 10:36

Kl 08:08 i dag ganske så nøyaktig var jeg ferdig på trening. Skal ikke nevenes hvor svett og sliten jeg var, samtidig som det føltes kjempe godt ut. Det er hardt når det står på, men stå utrolig deilig når man er ferdig. Hadde ikke jeg fått den god følelsen etter trening, så tror jeg faktisk at jeg ikke hadde orket å trene mer. Det er noe med at man får god samvittighet, vet at man klarte å presse seg selv litt mer enn forrige gang og på toppen av det hele kan man se resultater og fremgang. 

Jeg møtte opp på trening i dag med en skikkelig gangsperr! Det var så vidt jeg kom meg ned på toalettskålen i dag. Hjalp ikke på at jeg gikk mye i går og avsluttet dagen med en tur hvor 418 trappetrinn var inkludert. Hadde også William på magen på turen i går og jeg skal ALDRI legge på meg 10 kg, for det var tungt.

Siden treningen min var så bra i dag har jeg valgt å dele den med dere. Det er ikke jeg som har laget programmet, jeg har fått det fra søsteren min, som har utfordret meg til å fullføre programmet i 12 uker. Det som var fint med programmet var at det bare tar 30 min og man kan gjøre det hjemme. Det er kun på knebøy + strak markløft og sumoknebøy man trenger noe form for vekt. Jeg hadde 1 time på meg så jeg avsluttet økten med intervaller i 30 min. Beina var tunge så det gikk ikke fort på møllen, men gjorde det jeg klarte. Det er jo noe som alle kan gjøre og nå når det er sommer så er det vel perfekt å bruke tiden ute på kondisjonstrening. Her er mitt resultat fra dagens trening. Nå har jeg fått så mye energi etter treningen at jeg er skikkelig giret på å finne på enda flere treningsøkter å gjøre, men må holde meg selv i skinnet, er jo begrenset på hvor mye trening jeg skal ha. Kroppen trenger jo hvile! 

Nå er det avgårde på jobb og vi skal ha ute trening (altså jeg skal kun trene dem), så satser på at jeg får litt farge fra solen også da! Ha en nydelig mandag! 

 

#mamma #trening # mammablogg #aktivmamma #motivasjon #mandag

Hverdags snacks : Biscotti med kanel og appelsin

  • 23.05.2016 - 16:01

Jeg kom over en kjempe oppskrift i går på biscotti. De passer perfekt som kaffekos eller noe ekstra til lunsjen. Så skal det nevnes at det er en genial måte å få i seg godt fett på til et måltid.
Du trenger:
2,5 dl kvernede mandler
4ss sukrinmelis
2ts kanel
Finrevet skall fra 1/2 appelsin
1ts vaniljepulver (jeg brukte ren vanilje)
1ss fiberhusk
2egg

Slik gjør du :
Bland alt det tørre. Pisk lett eggene sammen og bland dem god sammen med det tørre.
Form deigen til avlange pølser og trykk dem flate til de er ca halvannen cm høy og 5-6 cm bred.
 Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Ta dem ut av ovnen og del dem i passe biter. Jeg fikk 15 biter. Senk temperaturen til 100 grader, og tørk biscottiene i 1,5-2 timer. Lengden kommer ann på hvor sprø du vil ha dem.* Opprinnelig oppskrift fra Cecilie theiste- Bratli

#mammablogg #snacks #sunnmat #sunn #fitness #sukkerfri #mamma #kosthold 

 

Dette hjelper for å få maksimalt ut av treningen din.

  • 05.05.2016 - 19:00I dag hadde jeg en slik dag hvor jeg ikke hadde så veldig lyst til å gå på tur, men siden jeg hadde en avtale så gikk jeg ut kl 9. Avtalen møtte ikke opp, noe som gjort meg forbanna. Så jeg begynte å gå turen alene, tenkte at jeg skulle nå gå denne turen når jeg først hadde fått William og meg selv ut så tidlig. Vel det som endte var at jeg begynte på turen, gikk 15 min, før jeg innså at jeg var alt for sur til å fortsette. Da jeg snudde å gikk tilbake kjente jeg at det kom en strøm av dårlig samvittighet for at jeg ikke fullførte. Kroppen er kjempe sliten etter gårsdagens 7 km jogging med vogn og spinning på kvelden. Så jeg måtte minne meg selv på at det er okei å ta en pause. Lå ganske høyt og lenge i makspuls i går, så nå er det bare å få den til å senke seg raskere , så jeg får noen tegn på at jeg bli i bedre form etter hvert, men ting tar tid og det har jeg. Gjør det mest fordi det er gøy, for helt ærlig så har jeg ikke noe særlig mål innenfor trening lenger.


( fra gårsdagens økt)

For når du trener så river du i muskelvev. For å bli sterkere, fortere og sprekere så må kroppen få tid til å reparere seg igjen. Kroppen må få hvile til å gjøre seg i bedre form. Hvis jeg kjører på knall hardt i dag, i morgen og resten av helgen, så vil treningen min mulig få motsatt effekt. Den vil altså ikke klare å bygge seg opp igjen fordi jeg gi den ikke tid og blir stresset.

Når jeg da hadde minnet meg selv på dette, så gikk den dårlige samvittigheten vekk.Helt ærlig hvorfor skal man få dårlig samvittighet for slikt? Fordi man ikke trener en dag eller tar seg en restitusjonsøkt (lav intensitet) så har man liksom ikke vært flink. Nei, slike ting må vi legge fra oss. Det har seg slik at det er bedre å levere kvalitet når du først trener enn å trene etter kvantitet. De fleste kommer faktisk langt med 3 harde/ skikkelige økter i uken. Selv om man har "hviledag" så betyr jo det ikke at man ikke skal gjøre noe. Det betyr bare at du holder lav intensitet og ikke kjører på den dagen. 

Så jeg kom meg hjem med god samvittighet i et skikkelig loffetempo og spise lunsj med god samvittighet, Slik skal det gjøres! Nå skal jeg videre og nyte en kveld med beste venninnen min, vi skal mimre litt tilbake i tid, så jeg og William skal sove der. Slik som gamle dager .

S.Ø.N.D.A.G

  • 01.05.2016 - 13:55

Våknet tidlig i dag av William som lå å snakket alene i sengen. Vi var lite giret på å stå opp så vi tok å ga William en flaske melk og la han i mellom oss. Alle tre sovnet og våknet igjen kl 10. I dag var det den dagen hvor jeg bare er glad for ingen spesiell grunn. Så det første jeg gjorde mens jeg lagde frokost var å lage med noen knekkebrød. Har lenge leitet etter knekkebrød med skikkelig salt smak, synes ikke dem i butikken er noe særlig salte. Hva er vel da bedre enn å lage sine egne ? Lagde også et brett med litt annen kryddersmak. 

Disse var skikkelige gode og lette å lage. Det er bare en haug med frø som har lagt i kaldt vann i løpet av natten og fått trukket til seg alt vannet.
Du kan bruke alle frøene som du liker.
Jeg har brukt to bakepapir for å kjevle ut knekkebrødene slik at de ble tynne, 35 min i ovnen på 175 grader.

Til frokost ble det noe av det jeg elsker mest her i verden, servelat og egg. Det å ta seg tid til å lage en skikkelig frokost og bli litt bortskjemt av den inni mellom tror jeg aboslutt er viktig. Frokost er for meg det beste og viktigste måltidet i løpet av dagen. For meg er det akkurat som om frokosten sitter litt stemningen på hvordan dagen skal bli. Denne frokosten sitter så lenge magen, er vel bare øynene som blir mett fort nok her. 
Nå skal vi ut i fineværet og leke litt. Tenkte å ta William bort på gresset så han fikk føle og se litt på det. Det er jo ikke så store ting som skal til for at han blir fascinert. Ønsker dere alle en kjempe fin søndag!

 

 

 

#mamma #mammablogg #sunn #kosthold #fit #branok #fitnok #helse #sunnmat #mat 

Tine

Velkommen23år, bor i Ålesund. Mamma til en liten gutt født i oktober 2015 Elsker å trene og jobber med å endre synet på kroppen min..

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits