Protein skalker og Smoothiebowl

  • 25.04.2016 - 09:22

God morgen! 
Etter 5 timers søvn i natt fordi vi kom så sent hjem fra Bergen, så var vi på beina. En søvnig Vegard fikk på kaffemaskinen, mens jeg stod på badet og prøvde å våkne med å dynke ansiktet med kaldt vann. Vi vet at det er helt forferdelig den første halv timen etter vi har stått opp og jeg er sikker på at han har like mange unnskyldninger i hodet som meg,  for hvorfor vi ikke burde trene akkurat kl 6. Vel, likevel motiverer vi hverandre til å komme oss på trening og dagen bli mye bedre med en gang. 

Det å trene om morgningen gjør noe med oss. Jeg er glad resten av dagen, mye fordi jeg vet jeg slipper å stresse med å planlegge inn treningen, det sies at man får en glød av det å trene (så hvem vil ikke gløde igjennom resten av dage?) og man føler seg mye mer opplagt. Jeg har ikke hoppet over noe frokost i dag heller.  Treningen blir som oftest mye bedre med litt mat i magen, om det ikke er så mye så hjelper litt. 

I dag var det protein skalker med kremost krydder som stod på planen. Var en periode for lenge siden jeg spise mye av dette og jeg har som alt annet glemt hvor godt det smaker. Protein skalkene er laget av mye korn og soya protein så de metter godt og gir meg energi ut over morgenkvisten. Prøvde meg også på litt koksmelk i kaffen i dag, men tror jeg tok for lite eller at det var helt feil å bruke lett kokosmelk. Så jeg får prøve igjen før jeg dømmer den. 


Til tross for at jeg hadde mat i magen i dag så var det ikke den beste treningen jeg har hatt. Har enda gangsperr i magen fra økten på onsdag, så jeg slet med å holde mage og rygg i knebøy. Det er en så umotiverende følelse man får når man bøyer med 20kg mindre enn det man gjorde for 4 uker siden.  Det er nå lov å ha slike dager, så jeg fullførte, men skal innrømme at det var en tung trening. Er ikke alltid kroppen vil spille på lag med meg, men jeg fullførte og det føles bra ut nå.

Treningen i dag bestod av
Knebøy
Lårcurl
Rygghev
Tåhev
Beinhev
Skrå situps


Vi kjører supersett på 2 og 2 øvelser, med 4 sett og 6-8 reps. Vi følger et program som charles poliquin har laget. Blir spennende å se hvor det tar oss, det gøyeste er å få trene sammen med Vegard. Det blir som en ekstra kjærestetid, selv om vennene hans er der. Jeg sitte veldig pris på all tid jeg får med Vegard, har er ikke bare kjæresten min, men også min bestevenn. Da jeg kom hjem kjente jeg litt at lysten etter noe godt sitter igjen etter helgen, så jeg lagde meg smoothiebowl og nå er det ikke noe sug der. Godt er det! Nå er det bare å kommer seg igjennom resten av uken med fornuftige valg for kroppen, så har jeg all grunn til å være stolt over det. 

William har vært med på trening i dag også og er som vanlig en fryd å ha med seg. Etter trening mens vi ventet på at Vegard skulle dusje ferdig fikk han komme på fanget mitt og kose litt. Han begynner å bli skikkelig gøy å være med, endelig så gir han så utrolig mye igjen og jeg kjenner kjærligheten blomstrer mer og mer for hver dag.
                  
 #mammablogg #kosthold #sunn #sunnmat #trening #mamma

Søndags mat

  • 24.04.2016 - 12:20

Er det noe som er deilig på søndager så er det fargerik og lett mat. Det å spise noe lett og sunt gjør dagen mye bedre. Kroppen føles også så mye lettere ut, spesielt om man har hatt en helg med snop og "tyngre mat".

Skyr sitron, absolutt favoritt, vannmelon som endelig har kommet i butikken og så klart en kopp kaffe, var frokosten i dag. Drakk et glass med vann med en gang jeg stod opp så jeg vet jeg har fått i meg noe fornuftig væske. Merker stod forskjell når jeg ikke drikker nok vann om dagen. Så er det også så mye lettere å drikke kaffe og te igjennom dagen, i stedet for vann.

Til lunsj var det salat noe som helt ærlig er lenge siden jeg har spist. Gud så deilig og forfriskende det var. Jeg skal spise salat oftere, det får være en notat til meg selv. Blir så lett enveis kjørt på mat som man spiser til frokost og lunsj.

Mett i magen og bilen er pakket for hjemreise fra Bergen til Ålesund, så da er det bare til å hive på seg solbrillene og  sitte i bilen i 8 timer.

Ønsker alle en nydelig søndag!

#kosthold #sunnmat #mat #helse #mamma #mammablogg

Søndags frokost/lunsj

  • 17.04.2016 - 12:16

Ååå jeg elsker morningen, særlig når det er tid for frokost. Det er ikke for maten sin del, selv om frokost er mitt favoritt måltid, men fordi da sitter  alle seg ved bordet og man koser seg.

Har ikke bloggen noe særlig fordi natt til i går hadde  vi en nabo som skulle inn til oss og ikke gikk. Det ble tilkalt politi til slutt,så det ordnet seg.

Dagens frokost var omelett med masse grønnsaker og  skinke oppi.
Siden frokosten var så seint så lagde jeg litt ekstra så da ble det skyr med appelsin og sjokolade.

Vegard hadde et håp om at det var vaniljeis og ikke skyr. Desverre måtte jeg skuffe ham.

Nå skal koppen med kaffe nytes før vi skal finne på noe i dag. Satser på at det blir en god tur mulig fjelltur. Vi får se !
Ønsker alle en nydelig dag uansett ;)

#mamma #mat #sunnmat #mammablogg #fitness

Hvorfor trener du ?

  • 15.04.2016 - 12:02

Har hatt lite lyst å trene denne uken. Likevel har jeg gått en del turer og vært på styrketrening dag.

På vei hjem fra styrketreningen i dag så tenkte jeg :"hvorfor trener jeg egentlig ?"

Jeg har aldri tenkt over det før, så her er en liten liste:

× William : for at han skal ha en sunn,sprek og energirik mamma.

× Gøy: jeg synes trening er ganske gøy og jeg skal innrømme at jeg er avhengig,selv om man inni mellom ikke har like lyst å trene.

× Kroppen min: det gjør bra for kroppen min. Den trenger  det. Har jeg brukt kroppen min på trening/tur så føler jeg meg bedre og kroppen har fått gjort det den kan best: bevege seg.

× Forandringer : jeg er veldig fasinert  av kroppen og jeg liker måten vi kan forandre den på. Feks se at kroppen blir sterkere, smidigere, strammere osv bare fordi vi bruker 3-4 timer i uken på å bruke den, sammen med vanlig norsk sunn kost.

Så jeg lurer på; hvorfor trener DU?

#mamma  #trening #fitness #mammablogg #sunn #sprek

Sunn og lett mat

  • 13.04.2016 - 12:04

Opp kl 5 i dag var jeg. Siden søndag  har jeg hatt lyst til å lage meg en omelett,men var ikke før i dag jeg gjorde det. Vi skulle på trening i dag, men kroppen min orket ikke, jeg hadde en så sterk følelse over at jeg er ikke i stand til å trene da.

Siden jeg vanligvis ikke får denne følelsen så valgte jeg å lytte til kroppen min. Så rett før vi skulle ut døren da sa jeg  fra at jeg ikke blir med. Angrer jeg ? Nei. Jeg må lytte til kroppens signaler.

Har jeg lyst å trene nå ? Ja
Har jeg tid før jobb? Nei
Så da blir det nok pause i dag.

Jeg fylte  omeletten med det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet. Jeg har brukt 2 egg, sopp, paprika, tomat og pizza krydder.

Merker at når jeg har det bra og er ekstra lykkelig så får jeg lyst til å lage mat. Lage alle måltidene mine, kose meg med det og prøve nye ting.

Først ut er denne suppen. Utgangspunktet var blomkålsuppe, men skal si at resultatet er vel mer grønnsaksuppe med melk. God var den uansett. Puttet i masse grønnsaker slik at den metter godt. Hadde jeg hatt kyllingfilet eller svin så hadde jeg puttet det i.

Siden været har kommet seg ute så lagde jeg med en forfriskende smoothie som skal inntas en gang i løpet av dagen. Her er det jordbær,eple og sitron i.

#kosthold #mamma #mammablogg #fitness #sunn #sunnmat

Super frokost

  • 09.04.2016 - 10:12

Klokken er 10. Jeg har ryddet, vaskemaskin,tørketrommel og oppvaskmaskinen står allerede å durer. William har fått mat, Vegard har dratt ut med faren og jeg har endelig  fått i meg frokosten.

Denne frokosten trengte jeg i dag altså. Jeg er blitt så avhengig av skyr sitron for tiden at den er fast til frokost. Det som gjorde denne frokosten så bra i dag var jordbærene. Jeg elsker jordbær!

Koppen med kaffe trengte jeg også. Planen videre er å vaske leiligheten, lufte hunden, brette klær og så sann synligvis lage mat til William igjen.

Jeg skal lage meg noe nytt og godt til middag i dag. Vet ikke hva, men siden Vegard mest sannsynlig  er vekke til langt på kveld, så kan jeg like godt kose meg sammen med William.

Nei er vel på tide å starte! Ønsker alle en riktig god dag i dag! Kos dere!

#mammablogg #mamma #kosthold #sunnmat

Tine

Velkommen23år, bor i Ålesund. Mamma til en liten gutt født i oktober 2015 Elsker å trene og jobber med å endre synet på kroppen min..

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits