Annerledes pizza

 • 05.11.2016 - 20:11

I dag har vi hatt besøk av en kompis og en venninne av ham. I den anledning lagde jeg en ny pizza forhold til den jeg pleier å lage.  En pizza med mindre kjøtt og mer grønnsaker. Jeg fikk god tilbakemelding på den og derfor kan jeg vel dele den her. 

Pizzaen er ikke noe avansert, men kan nok gjøres mer avansert og "sunnifisert". Uansett om helge pizza mener jeg denne er HELT innafor.
 

Du trenger :
Pizzabunn( jeg kjøpte ferdig peppes bunn)
1 Kyllingfilet
1/2 boks philadelphia hvitløk og urter
Paprika
Tomat
Sjampinjong 
Løk
Ost
Krydder

Slik gjør du:
1.Skru ovnen på 200 grader.
2. Klar gjør deigen og smør ut en godt lag med philadelphia smørosten. Det er denne som sitter god smak på pizzaen.
3.Kutt opp kyllingfilet i mindre biter, stek den i litt olje og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte hvitløkspepper.
4. Kutt grønnsaker og spre dem ut over bunnen. Ha på kyllingfilet og ost.
5. Ha den i steke ovnen til bunnen ser stekt ut og ost er smeltet .
6. Nytes som den er eller med rømmedressing.

 

Hverdags snacks : Biscotti med kanel og appelsin

 • 23.05.2016 - 16:01

Jeg kom over en kjempe oppskrift i går på biscotti. De passer perfekt som kaffekos eller noe ekstra til lunsjen. Så skal det nevnes at det er en genial måte å få i seg godt fett på til et måltid.
Du trenger:
2,5 dl kvernede mandler
4ss sukrinmelis
2ts kanel
Finrevet skall fra 1/2 appelsin
1ts vaniljepulver (jeg brukte ren vanilje)
1ss fiberhusk
2egg

Slik gjør du :
Bland alt det tørre. Pisk lett eggene sammen og bland dem god sammen med det tørre.
Form deigen til avlange pølser og trykk dem flate til de er ca halvannen cm høy og 5-6 cm bred.
 Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Ta dem ut av ovnen og del dem i passe biter. Jeg fikk 15 biter. Senk temperaturen til 100 grader, og tørk biscottiene i 1,5-2 timer. Lengden kommer ann på hvor sprø du vil ha dem.* Opprinnelig oppskrift fra Cecilie theiste- Bratli

#mammablogg #snacks #sunnmat #sunn #fitness #sukkerfri #mamma #kosthold 

 

S.Ø.N.D.A.G

 • 01.05.2016 - 13:55

Våknet tidlig i dag av William som lå å snakket alene i sengen. Vi var lite giret på å stå opp så vi tok å ga William en flaske melk og la han i mellom oss. Alle tre sovnet og våknet igjen kl 10. I dag var det den dagen hvor jeg bare er glad for ingen spesiell grunn. Så det første jeg gjorde mens jeg lagde frokost var å lage med noen knekkebrød. Har lenge leitet etter knekkebrød med skikkelig salt smak, synes ikke dem i butikken er noe særlig salte. Hva er vel da bedre enn å lage sine egne ? Lagde også et brett med litt annen kryddersmak. 

Disse var skikkelige gode og lette å lage. Det er bare en haug med frø som har lagt i kaldt vann i løpet av natten og fått trukket til seg alt vannet.
Du kan bruke alle frøene som du liker.
Jeg har brukt to bakepapir for å kjevle ut knekkebrødene slik at de ble tynne, 35 min i ovnen på 175 grader.

Til frokost ble det noe av det jeg elsker mest her i verden, servelat og egg. Det å ta seg tid til å lage en skikkelig frokost og bli litt bortskjemt av den inni mellom tror jeg aboslutt er viktig. Frokost er for meg det beste og viktigste måltidet i løpet av dagen. For meg er det akkurat som om frokosten sitter litt stemningen på hvordan dagen skal bli. Denne frokosten sitter så lenge magen, er vel bare øynene som blir mett fort nok her. 
Nå skal vi ut i fineværet og leke litt. Tenkte å ta William bort på gresset så han fikk føle og se litt på det. Det er jo ikke så store ting som skal til for at han blir fascinert. Ønsker dere alle en kjempe fin søndag!

 

 

 

#mamma #mammablogg #sunn #kosthold #fit #branok #fitnok #helse #sunnmat #mat 

Søndags mat

 • 24.04.2016 - 12:20

Er det noe som er deilig på søndager så er det fargerik og lett mat. Det å spise noe lett og sunt gjør dagen mye bedre. Kroppen føles også så mye lettere ut, spesielt om man har hatt en helg med snop og "tyngre mat".

Skyr sitron, absolutt favoritt, vannmelon som endelig har kommet i butikken og så klart en kopp kaffe, var frokosten i dag. Drakk et glass med vann med en gang jeg stod opp så jeg vet jeg har fått i meg noe fornuftig væske. Merker stod forskjell når jeg ikke drikker nok vann om dagen. Så er det også så mye lettere å drikke kaffe og te igjennom dagen, i stedet for vann.

Til lunsj var det salat noe som helt ærlig er lenge siden jeg har spist. Gud så deilig og forfriskende det var. Jeg skal spise salat oftere, det får være en notat til meg selv. Blir så lett enveis kjørt på mat som man spiser til frokost og lunsj.

Mett i magen og bilen er pakket for hjemreise fra Bergen til Ålesund, så da er det bare til å hive på seg solbrillene og  sitte i bilen i 8 timer.

Ønsker alle en nydelig søndag!

#kosthold #sunnmat #mat #helse #mamma #mammablogg

Søndags frokost/lunsj

 • 17.04.2016 - 12:16

Ååå jeg elsker morningen, særlig når det er tid for frokost. Det er ikke for maten sin del, selv om frokost er mitt favoritt måltid, men fordi da sitter  alle seg ved bordet og man koser seg.

Har ikke bloggen noe særlig fordi natt til i går hadde  vi en nabo som skulle inn til oss og ikke gikk. Det ble tilkalt politi til slutt,så det ordnet seg.

Dagens frokost var omelett med masse grønnsaker og  skinke oppi.
Siden frokosten var så seint så lagde jeg litt ekstra så da ble det skyr med appelsin og sjokolade.

Vegard hadde et håp om at det var vaniljeis og ikke skyr. Desverre måtte jeg skuffe ham.

Nå skal koppen med kaffe nytes før vi skal finne på noe i dag. Satser på at det blir en god tur mulig fjelltur. Vi får se !
Ønsker alle en nydelig dag uansett ;)

#mamma #mat #sunnmat #mammablogg #fitness

Sunn og lett mat

 • 13.04.2016 - 12:04

Opp kl 5 i dag var jeg. Siden søndag  har jeg hatt lyst til å lage meg en omelett,men var ikke før i dag jeg gjorde det. Vi skulle på trening i dag, men kroppen min orket ikke, jeg hadde en så sterk følelse over at jeg er ikke i stand til å trene da.

Siden jeg vanligvis ikke får denne følelsen så valgte jeg å lytte til kroppen min. Så rett før vi skulle ut døren da sa jeg  fra at jeg ikke blir med. Angrer jeg ? Nei. Jeg må lytte til kroppens signaler.

Har jeg lyst å trene nå ? Ja
Har jeg tid før jobb? Nei
Så da blir det nok pause i dag.

Jeg fylte  omeletten med det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet. Jeg har brukt 2 egg, sopp, paprika, tomat og pizza krydder.

Merker at når jeg har det bra og er ekstra lykkelig så får jeg lyst til å lage mat. Lage alle måltidene mine, kose meg med det og prøve nye ting.

Først ut er denne suppen. Utgangspunktet var blomkålsuppe, men skal si at resultatet er vel mer grønnsaksuppe med melk. God var den uansett. Puttet i masse grønnsaker slik at den metter godt. Hadde jeg hatt kyllingfilet eller svin så hadde jeg puttet det i.

Siden været har kommet seg ute så lagde jeg med en forfriskende smoothie som skal inntas en gang i løpet av dagen. Her er det jordbær,eple og sitron i.

#kosthold #mamma #mammablogg #fitness #sunn #sunnmat

Super frokost

 • 09.04.2016 - 10:12

Klokken er 10. Jeg har ryddet, vaskemaskin,tørketrommel og oppvaskmaskinen står allerede å durer. William har fått mat, Vegard har dratt ut med faren og jeg har endelig  fått i meg frokosten.

Denne frokosten trengte jeg i dag altså. Jeg er blitt så avhengig av skyr sitron for tiden at den er fast til frokost. Det som gjorde denne frokosten så bra i dag var jordbærene. Jeg elsker jordbær!

Koppen med kaffe trengte jeg også. Planen videre er å vaske leiligheten, lufte hunden, brette klær og så sann synligvis lage mat til William igjen.

Jeg skal lage meg noe nytt og godt til middag i dag. Vet ikke hva, men siden Vegard mest sannsynlig  er vekke til langt på kveld, så kan jeg like godt kose meg sammen med William.

Nei er vel på tide å starte! Ønsker alle en riktig god dag i dag! Kos dere!

#mammablogg #mamma #kosthold #sunnmat

Fargede frokostegg

 • 24.03.2016 - 13:43

I dag har vi sovet lenge. Vi stod ikke opp før kl 10. Vi bestemte oss i går at  vi skulle gå på trening i kveld slik at vi kunne sitte oppe og se film. Det er  stille på treningssenteret nå i påsken  så i 21 tiden tenker vi at det er fint  å gå.

Til frokost  i dag hadde jeg lyst til å være litt kreativ, men jeg manglet konditorfarge, så jeg måtte finne andre løsninger. Siden vi skal holde planen vår i påsken, så vil jeg heller lage den maten vi spiser gøyere. Jeg lagde  for mange år siden fargede egg så det stod på planen i dag.

For å lage eggene trenger man bare å tilsette konditorfarge  i vannet som man koker eggene i. Siden jeg ikke hadde konditorfarge så brukte jeg blåbærsyltetøy ( noe som funket dårlig og eggene  ble svart) og løkskall  for å få gult egg. Eggene tar Ingen smak av det du tilsetter i vannet.

Vi lagde også frokostjuice som vi hadde til toast. Jeg slo sammen 2 av 5 måltider slik at jeg fikk litt mer mat til frokosten. Dette funker fint når vi står opp så seint.

Nå skal vi ut en tur og kose oss mens det enda er opphold. Føles veldig rart ut å ikke skulle på jobb i kveld og jeg er spent på hvordan det blir nå når jeg skal ha fri i 11 dager! Blir som å ha 11 lørdager.

#frokost #påske #mamma #mammablogg #sunn #mat

Frokost- og grønnsaksjuice

 • 23.03.2016 - 17:23

Endelig! Endelig fikk vi kroppene våres opp fra sengen kl 05:00 i dag og kom oss på trening. Denne uken har jeg egentlig hatt litt lite giv til å komme meg på trening. Jeg har hatt mer lyst til å gå tur enn å løfte tungt. Jeg elsker jo å trene styrke og det gir meg så utrolig mye, men inni mellom så kommer slike dager. Det jeg har synes har vært litt merkelig er at jeg har fått det nå når jeg er inni en god periode. Nå øker jo vektene så bare juling og teknikken blir bedre og bedre for hver uke. I dag var det tung markløft, så jeg hadde 3x5 100kg. Det begynner å komme seg og jeg ser virkelig frem til den dagen jeg kan marke 100kg + på 5 reps igjen.

video:20160323065442 1

Etter treningen hadde vi INGEN planer og gjett om det er deilig! Deilig å vite at jeg skulle få være sammen med Vegard og William helt fram til jobben nå i kveld. Jeg sovnet selvfølgelig på sofaen, men den tiden jeg har vært våken har jeg kost meg med dem. Vi tok oss også en handletur. Siden alt skal være stengt i påsken av butikker er det greit å ha noe mat. Vi har ikke handlet inn noe spesielt til påsken. Rett og slett fordi vi ikke trenger det og vi har ikke noe store tradisjoner der. Så her i gården blir kosten vår fulgt som vanlig.  

Jeg hadde lyst å lage noe nytt i dag så derfor kom vi på etter treningen at vi skulle gå hjem og bruke juicemaskinen vår. 

Så da ble det disse to herligheten her. Den orange er frokostjuice og den grønne er grønnsaksjuice. Jeg ville ikke ha noe mer mye frukt i fordi jeg vi lære meg å lage gode juicer med bare grønnsaker også vil jeg ikke "ofre" noen karbohydrater fra planen bare for å få frukt oppi glasset mitt. Hørtes litt spesielt ut når jeg skrev det nå,men det er sannheten. Fikk meg uansett en stor dose med vitaminer og mineraler i glasset. Frokostjuicen består av (orange):
- 2 appelsiner
-2 epler
-2 gulerøtter
- ananas ( bruke litt fra en hermetikkboks)Grønnsaksjuicen består av:
-1/2 brokkoli
- 1/2 salathode
- 3 never spinat
- 1/2 lime
-1/2 agurk


Jeg har brukt en juicemaskin, men det er absolutt muligheter for å kjøre dette i en blender og sile ut saften etter på om man ikke vil ha drikken mer i smoothie form. Isbiter har jeg oppi fordi juicen er MYE bedre kald! Jeg liker også å drikke den med sugerør da det dannes et type "skum" på toppen av juicen. 


#mat #trening #mammablogg #juice #mamma 

 

Gjør dette!

 • 16.03.2016 - 10:02

Planlegging  er så gull verd og nå i det siste har det gjort hverdagen min så mye bedre og lettere. Tenker ikke på kosten lenger så og si. Alt går automatisk.

Hvordan og hvorfor ? Fordi jeg har planlagt dagen før. Min beste venninne var på besøk i helgen og hun ga meg en kjempe ide  hvorfor tanken ikke har slått meg før aner jeg ikke.

Lompewraps  ferdig i kjøleskapet.

Du trenger :
Aleminumsfolie
Grønnsaker
Kjøtt :skinke,karbonadedeig , kylling
Lomper
Evt ost/rømme

Legg lompene  på folien og fyll dem med grønnsaker. Jeg har laget mine som tacowraps. Steik det kjøttet du vil ha og ha på krydder. Tacokrydder  og pizzakrydder var perfekt å bruke

Rull sammen lompene i folien som om du lager kebab.
Så har du de klar til sulten kommer. Disse kan du lage dagen før også, de holder seg fint en dag i kjøleskapet.

#mamma #kosthold #tips #vektnedgang #fitness #mammablogg

Kesamlapper!

 • 03.03.2016 - 13:55

I dag når jeg våknet hadde jeg en sann følelse på at det ikke var noe jeg hadde lyst på. Jeg viste jeg måtte ha i meg frokost, men ikke hadde jeg lyst på brød/knekkebrød, havregrøt, yoghurt eller noe av det vi har i kjøleskapet...Slike dager er noe herk, men så tenkte jeg "hmm pannekaker?". Jeg endte dermed opp med at  jeg fikk mikser noe bedre enn pannekaker, nemmelig Mager kesamlapper!
Skal ærligtalt si at jeg var litt skepisk i begynnelsen og hadde en følelse av at disse må svømme i syltetøy for å smake godt, men steike de er virkelig best uten noe som helst på! Kjempe gode og så lett å lage !

Du trenger:
1 lime
1dl hvetemel
2 egg
1 boks mager kesam
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2ss sukker/sukrin gold

Press saften ut av limen og rør alt sammen til en god røre. Røren skal bli til ca 12 lapper. Stekes i litt smør hvis ikke man har sann steikepanne som ikke trenger "smørning". Så er det bare å nyyyte dette til frokost, lunsj eller som noe godt foran tv i kveld. Lager du 12 stk så har du ca 64 kcal  i hver. #mammablogg #sunnmat #tine #mamma #kesam #kosthold #sunn 
#fitness

Kylling hamburger

 • 06.11.2015 - 22:47

Dagens lunsj var en ny vri av hamburger som jeg helt ærlig aldri har prøvd før, selv om den er lett å lage og gir en forandring. Ble virkelig god og vurderer sterkt å lage denne framover og bytte ut karbonadedeigen for en liten stund.

Til en porsjon trenger du :
1 kyllingfilet
1 hamburger brød, grovt
2 ss mager kesam
Salat
Krydder

Slik gjør du:
- Del kyllingfilet i to på langs og steik på middels varme på steikepannen til den er gjennomsteikt.
- i mellomtiden kutter du opp salat og lager dressing av mager kesam.
- Dersom man vil ha varmt brød, vil jeg anbefale å skru på ovnen før man begynner på kyllingen.

 

Så er det bare til å ligge lag for lag som en vanlig hamburger.


Dressingen er laget av mager kesam, paprikapulver, pepper, litt sukrin gold og hvitløkspulver.

#mammablogg #mamma #mat #fitness #sunnmat

Skinkegrateng

 • 05.11.2015 - 12:00

Gårsdagens middag ble skinkegrateng og den falt absolutt i smak.
Det som er fint med denne gratengen er at den ikke krever noe særlig fra deg, den er lett å lage og den er lagt fra bunnen av. Jeg er nok for at mat blir laget mest mulig fra bunnen av og mener det at folk må innse at det som regel ikke tar lengre tid å lage maten selv om den ikke kommer i poser. Alle vil vel spise og servere best mulig og rett mat for familien?

For å lage skinkegratengen 4 porsjoner trenger du:

* 1-2 bokser picnic skinke                                                                                    
*1/2 løk
* purreløk
* 4 ss mager cottage cheese
* 4 egg
* ca 80g revet ost
* 4dl skummet melk (eller annen melk)
* Grønnsaker : brokkoli,paprika (rett og slett det du måtte ønske)
* Olje til steiking
* KrydderSlik gjør du:
  
* Kutt opp grønnsakene og skinken

* ha olje på steikepannen og surr løk og purreløk et par minutter


* Pisk eggene og tilsett mager cottage cheese, melk og krydder.


* ha skinken oppi steikepannen og stek i 1-2 minutter før du tar resten av grønnsakene oppi og blander
.
*Hell innholdet  fra steikepannen oppi en ildfast form og hell eggeblandingen over før du strør ost over
.

*Gratengen plasseres på nederste rille i 200grader i oven og er ferdig ca 30 min etter på. 

#mammablogg #mamma #mat #sunnmat #fitness  

Lørdags dessert med god samvittighet

 • 31.10.2015 - 16:04

Hva sier du hvis jeg sier at det finnes en utrolig god dessert med god næring i, inneholder 191kcal,27g protein, 5g fett og 8g karbohydrat?

Balanse er noe som er viktig i et kosthold. Det å vite at man kan unne seg noe som kanskje ikke er så sunt en gang i uken eller ta et kakestykke når man er i besøk, er like viktig som å spise god og næringsrik mat. Jeg tror at man føler seg mer som et menneske og friere dersom man har en balanse på den sunne og det usunne. Uansett så kan det være inni mellom at man få søtsug, men ikke har lyst å ødelegge noe resultater, det du jobber mot eller lignende. Det må jo lov være lov inni mellom å stå imot og da kan det være greit å vite at det finnes ting du kan lage som demper søtsuget og er god næring i.

Sukkerfri sjokoladefondant

Til en porsjon trenger du:
1 eggehvite
60g mager kesam
25 g sukrin gold
15g orginal kakao
10g proteinpulver med sjokoladesmak
15g peanøttmel
Litt salt
Vann til passe konsistens

Slik gjør du:
* Bland alt sammen, finn en passende form og sitt formen i microen på full guffe til fondanten er ferdig.
Pass på at den ikke blir gjennomsteikt.
#mammablogg #mat #lindastuhaug #fitness #sunnmat #kosthold #mamma #cravings

Tine

Velkommen24 år fra Bergen. Bloggen handler om livet mitt som mamma, med hovedvekt på kosthold og trening.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits