Dette hjelper for å få maksimalt ut av treningen din.

  • 05.05.2016 - 19:00I dag hadde jeg en slik dag hvor jeg ikke hadde så veldig lyst til å gå på tur, men siden jeg hadde en avtale så gikk jeg ut kl 9. Avtalen møtte ikke opp, noe som gjort meg forbanna. Så jeg begynte å gå turen alene, tenkte at jeg skulle nå gå denne turen når jeg først hadde fått William og meg selv ut så tidlig. Vel det som endte var at jeg begynte på turen, gikk 15 min, før jeg innså at jeg var alt for sur til å fortsette. Da jeg snudde å gikk tilbake kjente jeg at det kom en strøm av dårlig samvittighet for at jeg ikke fullførte. Kroppen er kjempe sliten etter gårsdagens 7 km jogging med vogn og spinning på kvelden. Så jeg måtte minne meg selv på at det er okei å ta en pause. Lå ganske høyt og lenge i makspuls i går, så nå er det bare å få den til å senke seg raskere , så jeg får noen tegn på at jeg bli i bedre form etter hvert, men ting tar tid og det har jeg. Gjør det mest fordi det er gøy, for helt ærlig så har jeg ikke noe særlig mål innenfor trening lenger.


( fra gårsdagens økt)

For når du trener så river du i muskelvev. For å bli sterkere, fortere og sprekere så må kroppen få tid til å reparere seg igjen. Kroppen må få hvile til å gjøre seg i bedre form. Hvis jeg kjører på knall hardt i dag, i morgen og resten av helgen, så vil treningen min mulig få motsatt effekt. Den vil altså ikke klare å bygge seg opp igjen fordi jeg gi den ikke tid og blir stresset.

Når jeg da hadde minnet meg selv på dette, så gikk den dårlige samvittigheten vekk.Helt ærlig hvorfor skal man få dårlig samvittighet for slikt? Fordi man ikke trener en dag eller tar seg en restitusjonsøkt (lav intensitet) så har man liksom ikke vært flink. Nei, slike ting må vi legge fra oss. Det har seg slik at det er bedre å levere kvalitet når du først trener enn å trene etter kvantitet. De fleste kommer faktisk langt med 3 harde/ skikkelige økter i uken. Selv om man har "hviledag" så betyr jo det ikke at man ikke skal gjøre noe. Det betyr bare at du holder lav intensitet og ikke kjører på den dagen. 

Så jeg kom meg hjem med god samvittighet i et skikkelig loffetempo og spise lunsj med god samvittighet, Slik skal det gjøres! Nå skal jeg videre og nyte en kveld med beste venninnen min, vi skal mimre litt tilbake i tid, så jeg og William skal sove der. Slik som gamle dager .

Tine

Velkommen23år, bor i Ålesund. Mamma til en liten gutt født i oktober 2015 Elsker å trene og jobber med å endre synet på kroppen min..

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits